Met ingang van: 1 augstus 2024
Tijdelijk met uitzicht op vast
Aantal uren: 0,6 – 1,0 fte

Descart is dé design, science en kunstschool van Utrecht. Voor de oplettende lezer: vorige maand hadden we ook op Descart een vacature lichamelijke opvoeding. Vanwege de snelle groei van onze school zijn we vanaf augustus 2024 op zoek naar een extra docent lichamelijke opvoeding. 

Lessen
Als docent lichamelijke opvoeding is het je primaire taak om een docent te zijn in het voorgezet onderwijs, met alles wat daarbij komt kijken. Daar hoort uiteraard bij dat je in staat bent om met passie uitdagende lessen binnen de leerlijn te ontwikkelen en verzorgen. Hierbij verwachten wij dat je lessen verzorgt waarbij de leerling uitgedaagd wordt, waarbij de leerling geprikkeld wordt om net even anders te denken en waarin de link met de belevingswereld van de leerling wordt gelegd.

Sport als speerpunt
Bewegingsonderwijs is op Descart een belangrijk speerpunt. Zo bieden we op Descart het eindexamenvak Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM). Onderdelen van BSM zijn de zomersportweek in de Ardennen en de wintersportweek in Oostenrijk. Daarnaast doen onze BSM-leerlingen bijvoorbeeld mee aan de Singelloop en behalen ze een EHBO-diploma. Alle leerlingen op Descart gaan in klas 1 op watersportweek in Friesland en daarnaast zijn er naast de lessen, toernooien en sportdagen nog vele sportactiviteiten zoals de poldersportdag, een Rugby clinic, naar Wilgje in Buren en naar de turnhal. Kortom: op Descart gaan we op het gebied van sport een grote stap verder in ons aanbod. In ons nieuwe gebouw aan de Grebbeberglaan in Utrecht hebben we daar ook goede faciliteiten voor, zowel binnen als buiten.

Teamspeler
Naast het verzorgen van lessen staat constructief samenwerken in het team, zowel binnen de sectie als daarbuiten, centraal. Op Descart wordt vakoverstijgend gewerkt, waarbij heldere communicatie met collega’s een must is. Op Descart komt de meeste groei voort uit feedback die de docent zowel mondeling als schriftelijk kan geven. Onderdeel van je taak is dan ook het schrijven van reflectieverslagen voor de leerlingen, deelname aan vakoverstijgende opdrachten, aanwezigheid bij vergaderingen over onderwijsontwikkeling, vakkennis toetsen en surveillance tijdens pauzes en bij toetsen.

Data sollicitatieprocedure

Bij interesse vragen we om te reageren. Bij geschiktheid zullen we je uitnodigen voor een gesprek. Wij ontvangen graag je motivatie en cv via a.mooijman@gregorius.nl.

De sluitingsdatum voor de sollicitatiebrief met CV is zondag 12 mei 2024. We willen de procedure voor 1 juni hebben voltooid.

Voor vragen kan je contact opnemen met Hedda Magnus via h.magnus@gregorius.nl.

Zie ook de vacature op https://www.meesterbaan.nl/vacature/283925/docent-lichamelijke-opvoeding-descart.

Categories: Vacatures