Bij interesse vragen we om zo snel mogelijk te reageren. Wij ontvangen graag je motivatie en cv via h.magnus@gregorius.nl.

Met ingang van: 1 augustus 2024 (of in overleg).
Tijdelijk met uitzicht op vaste aanstelling.
Aantal uren: ongeveer 0,8 fte.

Zie ook de vacature op Meesterbaan.nl.

Wat is Descart voor school?  

Leerlingen van Descart bouwen aan hun ontwikkeling via design, science en kunst, vanuit de overtuiging dat creativiteit een onmisbare bijdrage levert aan de identiteit van jonge mensen en een belangrijke voorwaarde is voor succes. Descart is in augustus 2020 gestart en bestaat in het schooljaar 2024/2025 uit ongeveer 1100 leerlingen. De komende jaren groeit Descart door naar ruim 1400 leerlingen. In de zomer van 2024 verhuist Descart naar de Grebbeberglaan 7. In ons nieuwe gebouw krijgen we een eigen theater en een verdieping volledig gericht op de kunstvakken. 

Descart is een school in opbouw en ontwikkeling. De nieuwe docent drama dient daarom te beschikken over een flinke dosis positieve energie en een ‘dat kan wel-mentaliteit’. Alle medewerkers van Descart beschikken tevens over een hoge mate van eigenaarschap en zelfreflectie. 

Het vak drama op Descart 

Op Descart doen alle leerlingen verplicht eindexamen in het vak kunst. Dat kan zijn in het vak beeldende kunst, dans, muziek, of drama. Het vak drama start in klas 1 als oriëntatiejaar. De meeste leerlingen die het vak drama in klas 2 kiezen, zullen dit blijven volgen t/m 5 havo of 6 vwo. Daarnaast volgen alle leerlingen van Descart het vak kunst algemeen. 

Als dramadocent is je primaire rol om een docent te zijn in het voorgezet onderwijs, met alles wat daarbij komt kijken. Daar hoort uiteraard bij dat je in staat bent om met passie uitdagende lessen binnen de leerlijn drama te ontwikkelen en verzorgen. Als dramadocent op Descart ben je bovendien onderdeel van het team. Zo verwachten we dat je samenwerkt met collega’s bij de begeleiding van onze leerlingen. Onderdeel van je taak is ook het schrijven van reflectieverslagen aan de leerlingen, deelnemen aan vergaderingen over onderwijsontwikkeling, vakkennis toetsen, lesgeven over kunstbeschouwing, surveillance in pauzes en bij toetsen en deelname aan vakoverstijgende projecten. Descart is een bruisende nieuwe school met grote ambities en volop in ontwikkeling. 

De sectie drama bestaat op Descart in het schooljaar 2024/2025 uit in totaal 3 collega’s, jij en twee anderen. Als dramadocent ben je onderdeel van de grootste sectie binnen onze school: de kunstsectie met nu 15 collega’s. 

Categories: Vacatures