Kom naar het Descart Open Huis

Op Descart heerst een gezellige en persoonlijke sfeer met een sterk en betrokken docententeam. Leerlingen gaan jaarlijks op werkweek met een kunstreis in de bovenbouw als hoogtepunt. Er zijn veel sportactiviteiten, cultuurprogramma’s, verrijkingsmogelijkheden en nog veel meer.

Open Huis voor leerlingen in groep 8

In het schooljaar 2024/2025 organiseren we twee keer een Open Huis voor leerlingen die in groep 8 zitten om te bezoeken samen met een ouder/verzorger.

  • november 2024 (datum en inschrijven volgt)
  • januari 2025 (datum en inschrijven volgt)
  • februari 2025 (datum en inschrijven volgt)

Online Open Huis

In het schooljaar 2024/2025 organiseren we twee keer een Online Open Huis voor leerlingen die in groep 6, 7 of 8 zitten om te bezoeken samen met ouder(s)/verzorger(s):

  • november 2024 (datum en inschrijven volgt)
  • februari 2025 (datum en inschrijven volgt)

Descart Junior Studio

Descart Junior Studio is een programma voor gemotiveerde leerlingen in groep 7 en 8 die toe zijn aan een extra uitdaging op het gebied van Design, Science en/of Art. Deze leerlingen zullen zich in een reeks van vijf lessen van 80 minuten op onze school verdiepen in een specifiek vak. Ze krijgen veel informatie en gaan actief aan de slag onder leiding van een Descartdocent. Ook krijgen de leerlingen soms huiswerk mee, waar ze op de basisschool of thuis verder aan kunnen werken. Er wordt het volgende van de leerlingen gevraagd: creativiteit, een brede interesse en vooral een grote mate van nieuwsgierigheid naar nieuwe kennis. Meer informatie via descart.nl/juniorstudio.

Open Lesmiddag

We organiseren op Descart geen open lesmiddagen. Kinderen krijgen tijdens het Open Huis proeflessen.

Informatiebijeenkomst voor ouders

We organiseren op Descart geen informatiebijeenkomsten voor ouders. Ouders krijgen tijdens het Open Huis informatie.

Descart Nieuwsbrief

Klik hier om u aan te melden voor de Descart nieuwsbrief voor ouders van aanstaande leerlingen. In de Descart nieuwsbrief voor aanstaande leerlingen publiceren we onder andere als de inschrijvingen opengaan en alle open huis data zodra die bekend zijn.

Groep 7 en interesse in Descart?

Zit uw kind in groep 7 en heeft u belangstelling in Descart? Klik dan hier om u aan te melden voor de Descart nieuwsbrief. Dan bent u op de hoogte als we op deze pagina een nieuwe open huis datum publiceren. De belangstelling is enorm voor Descart, elk jaar. We doen echt ons best om iedereen in groep 8 die naar Descart wil minstens één keer – samen met een ouder/verzorger – bij ons te verwelkomen. Dat is tot nu toe elk jaar ook gelukt. Leerlingen in groep 7 die staan te popelen, kunnen online komen kijken. Groep 7-leerlingen zijn ook van harte welkom bij onze Junior Studio’s.

Chatten met Descart via Whatsapp

Heb je vragen over Descart? Chat nu via Whatsapp met ons via 06 146 996 27.