Hou jij van sporten? Dat komt goed uit, want op onze school is er veel aandacht voor bewegen. In klas 1 op Descart start je met maar liefst vier uur per week gym. Ieder jaar zijn er schoolsportdagen voor alle leerlingen en met regelmaat doet Descart mee aan (internationale) sporttoernooien. Je kan bij ons zelfs eindexamen doen in het vak bewegen, sport & maatschappij.

Bewegen Sport & Maatschappij

Kan jij goed organiseren (of wil je dat leren) en vind je sporten belangrijk in je leven? Dan vind je het vak Bewegen Sport & Maatschappij (BSM) zeker interessant. Zelf sporten, sport begeleiden en het bedenken en organiseren van groepsactiviteiten is de rode draad door het vak. Je verdiept je bij BSM in het uitvoeren van verschillende sporten, om jouw vaardigheden verder te ontwikkelen. Hierbij gaan we verder dan wat we in de normale gymlessen aanbieden. We leren je ook hoe je medesporters naar een hoger niveau kan begeleiden. Verder ervaar je wat goede voeding kan doen en leer je dat meer kennis van de fysiologie van de mens kan bijdragen aan een gezonde geest in een gezond lichaam. Onderdelen als sport-EHBO en voedingsleer zijn dus net zo goed belangrijke componenten van het vak.

Met BSM sluit jouw vakkenpakket goed aan bij een vervolgopleiding als de Academie Lichamelijke Opvoeding (ALO). Maar ook voor studies binnen de zorgsector is BSM relevant en voor studies waarbij natuur- en scheikunde een rol spelen. Bovendien is het een goede voorbereiding voor opleidingen die te maken hebben met management en organisatie. Er is veel wetenschappelijk onderzoek dat laat zien dat sport en bewegen een positief effect hebben op de ontwikkeling van je hersenen. Het verbetert onder andere je geheugen, je concentratievermogen en je maakt er stofjes door aan waardoor je je gelukkiger voelt. BSM is dus niet alleen een mooie voorbereiding op de toekomst, maar het is ook een goede ondersteuning tijdens je schooltijd.

In klas 3 kiezen leerlingen van Descart of ze wel of geen eindexamen willen doen in het vak BSM. Leerlingen die kiezen voor het BSM, gaan eind klas 3 op BSM-zomersportweek en in klas 4 op BSM-wintersportweek.

Meer informatie: https://www.examenblad.nl/vak/bewegen-sport-en-maatschappij

Waanzinnige sportaccommodaties

Descart maakt voor het bewegingsonderwijs gebruik van de waanzinnige sportaccommodaties Sporthal Nieuw Welgelegen en Omni Zwaluwen Utrecht 1911. Beide accommodaties bevinden zich naast ons eigen schoolgebouw.