Dinsdag 11 juni spelen de leerlingen van havo 4 Midzomernachtsdroom in Theater Kikker.

Shakespeare gebruikt een tijdmachine, Yordi komt uit de ijstijd naar het jaar 1600 en de mythische boswezens zitten er helemaal doorheen.
Deze moderne versie van Shakespeares A Midsummer Night’s Dream geeft weer een nieuwe kijk op onze realiteit.

In het Athene van 1600 is het al tientallen jaren verboden om te slapen. Als je slaapt, kun je niet productief zijn! Vier jonge geliefden zoeken naar intimiteit en vrijheid. Ze vluchten in het geheim naar het bos en vallen daar voor het eerst in slaap.

Ondertussen repeteert een club amateurspelers voor een voorstelling voor de bruiloft van de koningin, en zorgen de boswezens voor dromen en nachtmerries.

De leerlingen spelen in een moderne bewerking van deze romantische komedie en laten zien dat alles mogelijk is in onze dromen.

Datum en tijd

Dinsdag 11 juni om 20.00 uur

Credits

Tekst: Vera Morina
Naar: William Shakespeare
Spel: havo voorexamenkandidaten drama
Regie: Merel van Huisstede en de leerlingen zelf
Vormgeving: André van Leth

Locatie

Theater Kikker
Ganzenmarkt 14
3512 GD Utrecht

Kaartjes

Iedere leerling heeft recht op acht kaarten. De spelers een code waarmee ze per voorstelling de kaarten kunnen bemachtigen.

Steun onze kunsten

We willen dat deze presentatie toegankelijk is, daarom hanteren we geen financiële drempel voor toegang. Voor onze leerlingen vinden we het belangrijk dat zij buiten school ervaring op doen op het podium. Hier zijn kosten aan verbonden. Draagt u dit initiatief een warm hart toe en bent u in de gelegenheid hieraan financieel een bijdrage te leveren, dan kunt u een paar euro per kaartje overmaken aan NL14 RABO 0306 944 081 t.n.v. Sint Gregorius College o.v.v. ‘kaartje voor 11 juni 2024’. Elke euro is welkom.

Reserveer met je unieke actiecode

Let op: alle leerlingen hebben een actiecode gekregen waarmee ze maximaal acht kaartjes kunnen reserveren. Klik eerst op ‘Gebruik een actiecode’ om de kaartjes beschikbaar te maken.